Bahan Bahan
3 biji telur bersaiz besar
2 1/2 cawan tepung (boleh anggarkan kepekatan bancuhan)
3/4 cawan gula
3-4 cawan santan dari sebiji kelapa
10 helai daun pandan (diambil airnya - diblenderkan dengan sedikit air)
1/2 cawan coloured rice
1 sudu teh air ros
secubit garam
1. Masukan telur dan gula dan pukul sebentar hingga gula larut dalam blender.
2. Masukan santan, garam, air daun pandan, air ros dan kisar lagi selama seminit dua.
3. Masukan tepung dan anngarkan kepekatan saperti adunan pekat tetapi tidak terlalu pekat.
4. Panaskan oven selama 10-15 minit pada suhu 180 darjah C.
5. Sediakan acauan pie yang dimuatkan kedalam acuan muffin dan taburkan coloured rice sebelum menuangkan adunan bingkat hingga ke 3/4 paras acuan dan bakar selama 20-25 minit, sejukkan sebelum mengeluarkan dari acuan.
|
Tiada ulasan:
Catat Ulasan