Selasa, Mei 08, 2012

Sayur Campur

Sayur campur

Ni main masak cak cak saje.. kebetulan ada kubis bunga, carrot, sawi cina, daun bawang dan daun sup. Kalau makan dengan putih panas, panas memang sedap.

Bahan bahan:
1 kubis bunga (puith)
1 batang karot (sederhana)
2 batang daun sawi cina
1 batang daun bawang
1 batang daun sup
5-6 ekor udang (dibuang kulit)
1 biji bawang besar (dihiris)
2 ulas bawang putih (ditumbuk)
1 camca teh tepung jagung
 sudu kecil lada sulah
1 sudu sos tiram
2 sudu besar minyak masak
garam

1. Panaskan minyak dan tumis bawang besar, bawang puth dan udang hingga wangi.
2. Masukkan 1 cawan air dan renih sebentar. Masukkan sedikit garam,lada sulah dan sos tiram.
3. Masukkan kubis bunga dan karot dan masak seketika sebelum memasukkan sawi cina.
4. Bancuhkan tepung jagung dengan sedikit air dan tuangkan kedalam masakan apabila hampir masak, dan masukkan daun sup dan daun bawang sebelum menutup api.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Lain Lain resipi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...