Ahad, April 29, 2012


Ayam Goreng Daun Selasih.

Masakan ni memang mudah kerana perecahnya saperti dibawah tu  dibeli siap dari botol, hanya gorengkan isi isi ayam dengan sedikit kunyit hingga kekuningan, kemudian tumiskan perencah tersebut.  Isi kandungan perencah pula terdiri daripada bawang putih dan daun selasih yang dikisar dan  ditumis bersama cili padi.   Saja je nak try, tak try tak tahukan, tapi ada juga yang sukakan nya. 


Inilah dia bahan nya

Caranya : Ambil sedikit isi ayam dan gaulkan dengan sedikit kunyit dan garam dan goreng hingga kekuningan/garing.

Kurangkan minyak dari kuali menggoreng ayam itu dan tinggalkan sebanyak  sudu besar, masukkan perencah diatas  (anggarkan ayam yang digoreng dengan perencah diatas) dan masak hingga terbit minyak, taburkan garam jika perlu.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Lain Lain resipi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...